Zallatorvos szivféreg

zallatorvos szivféreg

Szakszerűség humorral ötvözve: ő a Zállatorvos B. Zallatorvos szivféreg, egészségügyi videóit szabadidejükben nézik az érdeklődők, vagy diákoknak vetítik biológia órán.

Zállatorvos a szívférgességről

Ő Simanovszky Zoltán, azaz a Zállatorvos, akinek állat-egészségügyi témájú videóiban éppen megfelelő arányban elegyedik a szakszerűség és a humor. De hogyan veszi rá magát egy praktizáló állatorvos arra, hogy az elsőt elkészítse? Érdekes helyzet volt, mert a kutya bizonyíthatóan sosem járt külföldön. A szívférgesség ugyan elő-előfordult korábban már Magyarországon is, ám annyira ritka volt, hogy kuriózumnak számított.

Ezt az esetet aztán fel is kapta a média, amely nem mindig pontosan ismertette a betegséget. Erre kisebbfajta pánik tört zallatorvos szivféreg, a kisállatok gazdái ismeretek hiányában sok kérdést zallatorvos szivféreg fel, néha egészen hajmeresztő felvetések is voltak.

Szakszerűség humorral ötvözve: ő a Zállatorvos

Ekkor jött az az ötletem, hogy meg kellene valahogy magyarázni a betegség lényegét a laikusoknak olyan módon, hogy az egyszerre legyen szakszerű és zallatorvos szivféreg. Nem igaz? Magam is emlékszem, hogy parazitológia előadásokon szó volt ilyesmiről, de a legtöbb állatorvos nem volt teljesen tisztában akkoriban azzal, hogy milyen részletei vannak ennek a kórképnek. Nekem is utána kellett járnom a zallatorvos szivféreg, nekem is tanulnom kellett.

Hogy találta ki, hogy ezek rövid animációs videók lesznek? A Zállatorvosnak logója is van — Nem egyik napról a másikra ment, sokat gondolkodtam ezen.

zallatorvos szivféreg holdsap féregfark tapmancs agas

A szívférgesség nem egyszerű betegség, le kellett egyszerűsíteni a mondandót, ráadásul úgy, hogy az még szakszerű és érdekes is legyen. Aztán az sem volt zallatorvos szivféreg, hogy milyen platformot találok a dolgok közlésére. Először egy webes képregényben gondolkodtam, aztán rájöttem, hogy ezzel számos nehézség adódna. Egy újabb weboldal nem biztos, hogy megmozgatja az emberek fantáziáját, én magam nem is nagyon értettem a webszerkesztéshez, ami zallatorvos szivféreg oldal megalkotásához és fenntartásához kellett volna.

Ekkor jött az ötlet, hogy a YouTube-ot válasszam. Itt adott a platform, nem kell fenntartani, csak fel kell tölteni rá a videókat. Nem tudtam, hogy kellene ilyeneket csinálni, azt leszámítva, hogy van egy alapvető rajztehetségem, nem igazán értettem a videók készítéséhez.

Sütik használata

Az első ötletem az volt, hogy megrajzolok néhány rajzot, és azokat statikusan egymás után helyezve alánarrálom, vagyis a képekhez beszélek, és így adom át az információkat. Ez nagyon lassan ment, bevontam hát egy ismerőst, aki szeretett volna ugyan segíteni, de nem igazán volt erre ideje. Zallatorvos szivféreg azt illeti, nekem is volt akkoriban más dolgom. Hogyan lett ebből az a videósorozat, amit ma ismerünk? Más emberek erre általában ötven körül kerítenek sort, nekem harmincnégy évesen sikerült összehozni.

Nem voltam benne biztos, hogy a továbbiakban is praktizáló állatorvos szeretnék lenni, viszont máshoz nem értettem. Úgy gondoltam, hogy nyűglődés és önsajnálat helyett akár be is fejezhetném a videót, amíg megoldást nem találok a helyzetemre. Így végül júliusában megjelent az első kisfilm, amely a szívférgességet boncolgatta.

Én magam is meglepődtem, de már ennek az első videónak olyan sikere lett, hogy napokon belül jobbról- balról érkeztek együttműködési és szponzorációs ajánlatok.

paraziták jelentése az álmokban diphyllobothriasis kutatási módszerek

Miután felcsillant a jövedelmezőség reménye, úgy döntöttem, hogy a praxisba való visszatérést bizonytalan időre elnapolom. Milyen fázisok vannak egy-egy videó elkészítésében?

Ma már több mint húsz videóm van. Az alapvető séma nagyjából úgy néz ki, hogy megjön az ötlet, mit kellene feldolgozni.

Szakszerűség humorral ötvözve: ő a Zállatorvos

Erre írok egy vázlatos videó-forgatókönyvet. Ehhez persze nekem is utána kell járnom a dolgoknak, nekem is tanulnom kell. Senki ne gondolja, hogy nekem minden egyből a fejemben van, minden egyes videóra felkészülök. Eközben döntöm zallatorvos szivféreg azt is, hogy a sok információból mi a lényeges, mit kell beletenni a videóba, és mi az, ami elhagyható.

A következő lépés a lazább részek kitalálása, ki kell találni a poénokat, meg kell rajzolni a vázlatokat. Végül pedig minden esetben szakmai lektorral is ellenőriztetem zallatorvos szivféreg anyagot, a forgatókönyvet is, majd az elkészült verziót is. Lektornak mindig az adott terület szakértőjét kérem fel. A Youtube-on, illetve általában az interneten nagyon sok hiteltelen, valótlan dolog van.

Azt akartam, hogy amit én csinálok, az ne ezek közé tartozzon, hogy a közönség is lássa, hogy az állításaimat egy szakember is lektorálta. Ezen felül egyébként a barátaim is megnézik a videókat, ők is élnek néha jogos kritikákkal. Legújabb tervem, végbél viszkető paraziták élőszereplős videókkal gazdagítom a repertoárt — ezekhez még zajlik a zallatorvos szivféreg beszerzése.

Meg lehet ebből élni?

hogyan mérgezzék férgek a gyermekek véleménye cani féreg gyógyszer

Persze nem a hirdetési bevételekből, hiszen ahhoz nagyon sok néző kellene. Jelenleg a Youtube-on mintegy 35 ezren követik a csatornámat, a Facebookon pedig 15 ezren. Ahhoz, hogy a nézettség hirdetési bevételeiből meg lehessen szerényen élni, legalább havi egymilliós nézettség kellene, nekem az elmúlt bő három zallatorvos szivféreg volt két és zallatorvos szivféreg.

A szívférgességről

A hirdetési bevétel tehát kiegészítés csupán, a fő bevételem a nagy szponzoroktól származik. Elindítottam továbbá a Patreon-oldalamat, amely egy fórum arra, hogy kisösszegű adományokkal támogassanak mindazok, akik szeretik amit csinálok. Melyikre a legbüszkébb?

Ezeket a részeket nagyon szerettem csinálni, ráadásul a lezárást sikerült zallatorvos szivféreg csak humorossá, de inspirálóvá és lélekmelengetővé is tennem. Vannak kritikusai is?

A zoonózis Mit jelent ez a szó? Tulajdonképpen görög eredetű szó, mely az állatokról zoon az emberre terjedő különféle kórokozók okozta betegséget noszosz jelent, de talán még pontosabb, ha azt megemlítjük, hogy fertőzöttséget is jelenthet.

Zallatorvos szivféreg komoly szakmai kritika nem adódott még. Mégis valaki azt írta, hogy ezért nem meri levetíteni diákoknak, míg tudom, hogy máshol biológia órán ez megy. Az evolúcióról zallatorvos szivféreg pedig a téma szkeptikusai rosszallották, ami nem nevezhető szakmai kritikának. Ezek a negatív visszajelzések azonban szerencsére nem túl gyakoriak. Most hogy látja, célba ért ez a folyamat?

Jobban ismerik ma az emberek a témát, mint korábban? Annyi biztos, hogy jó úton haladunk errefelé.

Hallom, hogy több állatorvosi rendelőben ezek mennek a váróban elhelyezett monitorokon, iskolákban órákon vetítik, szóval valami hatása valószínűleg van. Állatorvosok is mondják, hogy a kliensek tájékoztatásában tudják használni. Különösen népszerűek az általános orvosi és a közegészségügyet érintő témák, mint zallatorvos szivféreg a vírust és a zallatorvos szivféreg összehasonlító anyag, ezért a jövőben is szeretnék az állategészségügy és a zallatorvos szivféreg metszetében lévő betegségekkel, jelenségekkel foglalkozni.

Annak is örülnék, ha az élőszereplős kisfilmek beiktatásával gyakrabban tudnék videókat feltölteni.

zallatorvos szivféreg virus féreg trojai

Nyilván a csatorna működésének feltétele, hogy eltartsa önmagát és engemami egyelőre úgy néz ki, hogy megvalósítható. A Zállatorvos tehát ban is jelentkezik majd.

Fontos információk