Xaxim fereg

Férgek és férgek parazitákból

Home » xaxim féreg a nyílméregbékás terráriumban » xaxim féreg xaxim fereg nyílméregbékás terráriumban Leírás: Ez egy ragadozó féreg.

Férgek és férgek parazitákból

Kicsi centi hosszú. Pióca szerűen is tud mozogni, de jellemzően úgy mozog, hogy közben az első egyharmadát a levegőbe emeli, azzal tapogatózik. A felületén ragadós nyálka van, ragadós csíkot húz maga után, a felemelt elülső felén is ez a nyálka van, azzal vadászik.

Jellemzően ragadozó, de a fehérjében gazdag halott dolgokat xaxim fereg elfogyasztja. Nyílméregbékás terráriumban a fő tápláléka az ugróvillás, és a muslinca. A nedves felületeket szereti. Főleg este mozog, akkor amikor felemelkedik a páratartalom, és nedves lesz az egész terrárium.

Féregűző, féreghajtó szerek: mit kell tudni róluk?

Kártétel: Eleszi a békák elöl a táplálékot. Pár óra alatt minden szem ugróvillást összeszed, de a muslincákat is nagyon megtizedeli. Ha ez a féreg jelen van a terráriumban, akkor szinte lehetetlen megfelelően etetni a ranitomeya fajokat.

a helmint kezelés következményei

Bármilyen bőséges xaxim fereg az ugróvillással való tetetés, reggelre egyetlen egy ugróvillás sem marad a terráriumban. A muslincákat is összeszedi, főleg este, amikor azok alszanak.

xaxim fereg

Esztétikailag is ronda, mindenhol apró férgek mászkálnak, ragadós nyálkával összekenik a terráriumot, ráadásul ebbe minden muslinca beletapad.

Védekezés: Ez egy viszonylag lassan elszaporodó féreg. Eleinte csak néhány jelenik meg, aminek nem tulajdonít jelentőséget az ember. Éppen ebben rejlik a veszélye. Nem tűnik kártékonynak, nem xaxim fereg rá figyelmet, és észrevétlenül szétterjed az összes terráriumban.

Be lehet hurcolni növénnyel, talajjal, földdel, háttérrel, dekorációval. A neve is innen ered: a xaxim egy pálma, amit dekorációnak használnak nyílméregbékás terráriumban, ebben nagyon jól érzi magát.

pinworm tulajdonosok

Kedvezőtlen körülmények között a petéi, vagy xaxim fereg betokozódott lárvastádiumai akár évekig is életben tudnak maradni. A petéi láthatatlanok, a kis férgek, főleg a fiatalok észrevehetetlenek, így nagyon könnyen kézzel, növénnyel, vagy berendezési tárggyal továbbvihető egyik terráriumból a másikba. A terráriumi esőztető rendszer csöveiben is átterjedhet, állítólag akár másfél napig is képes víz alatt életben maradni. Jó lenne azt mondani, hogy a legjobb védekezés a behurcolás megakadályozása, de ez lehetetlen.

Mit féreg vasárnap-hétfőn

Ez olyan mint a lóról való esés, az nem lovas, aki legalább ötvenszer le nem esett a lóról. Xaxim fereg ha valakinek van xaxim fereg xaxim fereg, több növénye, több háttere, több dekorációja, akkor előbb utóbb lesz xaxim férge is. Az interneten legalább órát töltöttem kutatással, a világ szinte összes nyílméregbékás csoportjának és xaxim fereg exkluzív tagja vagyok de hatékony védekezési módra sehol sem bukkantam.

Én úgy vélem ez nem elég megoldás, mivel az ugróvillások is a nedves részen lesznek, így azok ugyanúgy áldozatul fognak esni a féregnek. Talán a muslincákban így kisebb lesz a kártétel. Szerintem ez egy bődületes xaxim fereg Szerencsétlen békák így is éheznek a férgek miatt, mert eleszik előlük az ugróvillást, ha még kevesebbet kapnak enni, akkor még a vártnál is hamarabb fognak éhen halni a békák.

A módszernek az a lényege, hogy az összes állat elpusztul a terráriumban, mert megfullad. Azt fontosnak tartanám megemlíteni, hogy a száraz jég gőze a CO2 kiszorítja az oxigént a levegőből, ez okozza a fulladást.

xaxim fereg

Kellő óvatossággal kell eljárni, mert nagy mennyiségben az ember környezetéből is kiszorítja az oxigént, és az ember is megfulladhat. A módszer mégsem tökéletes, mert a xaxim féreg betokozódott lárvastádiumai és a petéi nem fognak elpusztulni.

Ez a féregirtás jellemző problémája, ezért nap elteltével meg kell ismételni xaxim fereg műveletet. Ez az idő arra elég, hogy a peték kikeljenek, de arra nem elég, hogy kifejlődjenek a férgek, és újabb petéket rakjanak.

A CO2 módszer problémája, hogy minden hasznos élőlény is kipusztul a terráriumban, ezzel felborítva a terrárium egyensúlyát, ami további gondokhoz vezethet. Gyorsan megválaszolnám a felmerülő kérdéseket: Hol lehet beszerezni száraz jeget, és mennyi kell belőle?

Féregűző, féreghajtó szerek: mit kell tudni róluk? - HáziPatika

Nem tudom. Én ezt a módszert nem használtam. Jó-e helyette a CO2 patron? A békákat kiszedni a terráriumból, a terráriumot teljesen xaxim fereg, mindent kidobni belőle, a növényeket kidobni, hipós meleg vízzel átmosni mindent, a terráriumot, xaxim fereg összes eszközt amit a békák környékén használunk…. Kipróbáltuk, nem vált be, a férgek továbbra is megmaradtak.

xaxim féreg a nyílméregbékás terráriumban

Néhány olyan próbálkozásról olvastam, hogy hidrogén peroxid oldattal lespriccelve a férgeket elpusztulnak, de a teljes terráriumból nem lehet ezzel a módszerrel kiirtani, a xaxim fereg ki kell szedni a spriccelés előtt, és legalább egy napig nem szabad visszatenni. A féreghajtóknál az is probléma, hogy a terráriumban lévő egyéb hasznos férgeket, ízeltlábúakat ugróvillások is elpusztítja amiket aztán nem lehet visszatelepíteni a vegyszermaradványok miatt.

A leírtakból tisztán látszik, hogy a nyílméregbékás társadalom nem talált xaxim fereg gyakorlatias megoldást a problémára. Ami valamennyire beválik és alkalmazzák, az a CO2 módszer, vagy a mindent fogak férgek a kukába és új terráriumot építeni.

xaxim féreg

Ez továbbra is nagy probléma. Engem nem hagyott nyugodni, és pénzt, időt, munkát nem kímélve kidolgoztam jó és gyakorlati módszert.

xaxim fereg szivfergesseg gyorsteszt

Bárkinek elárulom, aki a kutatási költségeimet átvállalja, vagy azonos összeggel hozzájárul egy másik  jelenleg is folyó kutatásomhoz. Kérlek ne forduljatok hozzám különböző férgeket mutogatva, hogy ez mi?

Ez az?

Fontos információk