Giardia vizsgalat

Teszt Giardia Lamblia (bél-parazita) oldószerrel / LBGA.01 / LGLA01

giardia treatment adults gyermekek kezelése férgek ellen

Diéta hasmenés idejére A fertőzés kiváltó oka a Giardia lamblia újabb nevén Giardia intestinalis nevű egysejtű, amely jellemzően víz vagy szennyezett élelmiszer közvetítésével jut be az emberi szervezetbe. A kórokozónak kétféle alakja van, az egyik ciszta, a másik vegetatív alak.

természetes méregtelenítő vastagbélrák otthonról helmint listát

Az előbbi ellenálló, a széklettel ürül, onnan kerül be a vizekbe. Terjed emberről emberre is, szexuális együttlét során is átadható. Maga a kórokozó a vékonybél felső szakaszán tapad meg, ott megtelepszik, majd a tápanyagokat elszívja a fertőzött elől.

giardia vizsgalat kerek féreg fejlesztési életciklusa

A híg széklet mindig nagy mennyiségű, ha pedig az állapot tartós, akkor a gyerekek a fejlődésben is elmaradhatnak, felszívódási zavarok, hiányállapotok tünetei is jelentkezhetnek náluk. Gyakori a széles szalagféreg parazita helye, a bűzös székletürítés és a hőemelkedés is.

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására. Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak.

A gyerekeknél a tünetek sokkal nagyobb eséllyel jelennek meg, míg a felnőttek sokszor panaszmentesek. Esetükben gyakran csak felszívódási zavar jelzi a problémát.

giardia vizsgalat menü giardiasisban szenvedő gyermek számára

A giardiasis tünetei, hasfájás, puffadás, a gyerekeknél gyakrabban megmutatkoznak A giardiasis diagnózisa A diagnózis felállítása elvileg egyszerű, viszont mégis nehézkes. Ahhoz ugyanis, hogy korrekt módon fel lehessen állítani, friss giardia vizsgalat van szükség, és azt mikroszkóp alatt kell vizsgálni.

Mintát székletből, de epeszondával is nyerhetnek az orvosok.

férgek méretei féregnyulvany latinul

Az viszont komoly probléma, hogy a széklet általában nem kerül frissen a laborba, vizsgálatát pedig nem tudják időben elvégezni. Gond az is, hogy ha az orvosok széklettenyésztést kérnek, akkor a székletet mikroszkóp alatt nem is vizsgálják, csak baktériumot keresve leoltják. Emiatt viszont nem giardia vizsgalat ki benne az egysejtű, egyszerűen azért, mert a vegetatív alak hamar elpusztul, a cisztát pedig nehéz észrevenni.

Ahhoz tehát, hogy a fertőzési forrást ki lehessen mutatni, speciálisan kell úgynevezett protozoa parazitát vizsgáltatni, méghozzá azonnal.

Diagnosing Giardia

Pár éve már van lehetőség immunológiai technika alkalmazására is: ilyenkor a kórokozó sejtfal-elemeit mutatják ki immunológiai giardia vizsgalat. Ehhez már nem kell, hogy a kórokozó éljen, ezeket ki tudják mutatni utólag is.

giardia vizsgalat hogyan lehet eltávolítani a kerekes férgek parazitáit

A giardiasis kórlefolyása.

Fontos információk