Fergek kezelesere

fergek kezelesere

Ki lakik odabent?

fergek kezelesere

Orsóféreg Az orsóférgek megjelenésükben hasonlítanak egy rövid spagettihez. A kifejlett férgek a macska béltraktusában élnek és az ott lévő tápanyagokkal táplálkoznak.

fergek kezelesere rovar paraziták társítva

Ezzel jelentős mértékben elszívják a hasznos tápanyagokat, melyet a cica fergek kezelesere. Testnagyságuk elérheti a 10 cm-es hosszúságot is és jelentős fertőzöttség esetén több tucat is lehet belőlük egyszerre.

megsemmisiteni a fergeket

Egyáltalán nem meglepő módon hányást, hasmenést és megtartott, jó étvágy mellett lesoványodást idézhetnek elő. A következmények kézenfekvőek, hiszen tompa fényű szőrzet, levertség és fáradékonyság jellemzi ezeket a macskákat.

fergek kezelesere

A macskák két leggyakoribb fergek kezelesere a Toxocara cati és a Toxascaris leonina. Ha kíváncsi a férgek fejlődési ciklusára, kattintson rá a fotókra.

milyen ételek nem kedvelik az emberi parazitákat A trichinella invazív stádiuma az emberek számára

Toxocara cati Toxascaris leonina A férgesség tünetei macskán Nem könnyű megmondani egy macska esetében, hogy férges-e vagy sem, főként a férgesség kezdeti stádiumában, amikor még nincsenek kifejlett alakok és az ürülékben nem jelennek meg féregpeték.

Bővebben Az orsóférgesség megelőzése és kezelése Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a macska a férgekkel, ezért célszerű mind a fergek kezelesere mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni macskáját.

fergek kezelesere

Fontos információk