Szivfereg ellenszere

Szívférgesség Magyarországon

Szívférgesség kimutatása, kezelése és megelőzése - 2. rész

Egy jó hely kedvenceinek! A szívférgesség elleni védekezés módjai Magyarországon a szív- és bőrférgesség ellen folyamatosan szivfereg ellenszere kell, de sajnos e mellett nem szabad elfeledkeznünk a kullancs és bolha elleni védekezésről sem.

szivfereg ellenszere

A babeziózis egy másik jelentős betegség, amit kullancsok terjesztenek, így három betegség ellen babézia, szívféreg, bőrféreg egyszerre kell védekezni. Kullancsok ellen alapvetően vannak cseppek, tabletták és nyakörvek.

Másképp megközelítve rövid 1 hónap: pl.

giardia panacur milyen gyógyszerek a pinworms kezelésére

Advantix csepp, Ex-spot csepp, Vectra csepp, sima Nexgard tabletta vagy hosszú 3 -8 hónapos készítmények. Szívféreg ellen is havonta- kéthavonta kell védekezni.

szivfereg ellenszere

A szúnyog által beoltott kis lárvákat a hagyományos készítményekkel kutyában és macskában is kb. Az ábrán ezt a sávot kékkel jelöli az Amerikai Szívféreg Társaság.

A szívféreg veszélyei 2015_11_11

Két hónap után a szívférgek, bármilyen megelőző készítményt adunk is, felnőnek és ivaréretté fognak válni. A felnőtt, kifejlett férget már csak komoly gyógyszeres kezeléssel lehet elpusztítani Immiticide injekcióa beavatkozás akár az állat életébe is kerülhet. Szivfereg ellenszere fontos megérteni, hogy a védekezés jelenti a megoldást a szívféreg-problémára!!

  1. Mi a helminthiasis és hogyan kell kezelni
  2. Szívférgesség kimutatása, kezelése és megelőzése - 2.

A bejutott lárvákat a megadott két hónap alatt elpusztíthatjuk tablettával, pl. Milbemax, Milprazon, Nexgard Spectra vagy nyakra cseppenthető spot on készítménnyel pl.

szivfereg ellenszere az agy giardiasis

Advocate, Stronghold. NAGYON FONTOS: A lárvákat elpusztító készítményeket tilos beadni előzetes szivfereg ellenszere nélkül, mert ha esetleg már ivarérett felnőtt féreg van az állatban, és szivfereg ellenszere vérben hemzsegnek a mikrofiláriák, a beadott gyógyszer ezeket is hirtelen elpusztítja, és az állat sokkos állapotba kerülhet!

Szívférgesség elleni védekezés

Ezért mindig kövesse állatorvosa utasítását! Felsorolunk pár lehetséges módszert a folyamatos védekezésre, pár kombinációs módszert is említve.

Share on Facebook Share on Twitter Szívférgesség kutyáknál és macskáknál A szívférgességet okozó féreg lárváját szúnyogok hordozzák, és Magyarország területén is megfigyelhető előfordulásuk. Mind kutyát mind macskát is megfertőzhet a szívféreg. A fertőzés a férgek lárváitól jön létre, melyet a fertőzött szúnyog a csípése során juttat a gazdaállatba. Itt a lárvák a tüdőbe jutnak, majd ott fejlődésnek indul és kialakul a kifejlett féreg, ami a szív ereiben megtelepedve szívelégtelenséget idézhet elő.

Ez a Nexgard Spectra.

Fontos információk