Orias zsinorfereg

Először találtak élő óriás hajóférget - Ecolounge

orias zsinorfereg

Óriás hajóféreg Forrás: youtube. Habár a kutatók évek óta tudnak a különleges teremtmény létezéséről, eddig egyetlen élő példányt sem volt lehetőségük tanulmányozni - írja a BBC News. Neve ellenére az óriás hajóféreg valójában a kagylók egy szokatlan sósvízi csoportjába tartozik.

giardia vermox

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában PNAS közölt tanulmány szerint a Orias zsinorfereg polythamia néven is ismert lény a jelenleg ismert leghosszabb életű kagyló. A tanulmány vezető szerzője, Daniel Distel orias zsinorfereg a kutatóknak ez idáig fogalmuk sem volt róla, hogy merre keressék ezeket a különleges állatokat.

Amerikai, Fülöp-szigeteki és francia kutatók azonban most öt példányt is találtak a Fülöp-szigeteki Mindanao egyik öblében.

Az óriás hajóféreg egykor a világ minden területén előfordult, ám, hogy mára mennyi maradt belőlük, azt nem tudni. Az állatok különleges meszes héjáért ráadásul jó pénzt fizetnek a gyűjtők, ezért a kutatók nem is fogják nyilvánosságra hozni a lelőhelyük pontos koordinátáit.

  1. Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg
  2. Először találtak élő óriás hajóférget - Ecolounge
  3. Így lövelli ki a mérgét egy zsinórféreg | Érdekes Világ
  4. Tudja-e, melyik az élővilág leghosszabb állata?
  5. Megjelenésük, felépítésük[ szerkesztés ] A zsinórférgek teste fonálhoz, zsinórhoz hasonló.

Az egyik hajóféreg "felbontásáról" készített videón látszik, ahogy a kutatók levágják az állatot védő csőszerű héj egyik végét, amelyen keresztül finoman kirázzák a hosszú, fekete színű, nyálkás teremtményt.

A kutatócsoportot meglepte az állat színe - mivel a orias zsinorfereg többnyire világos színűek - és, hogy mennyire izmos, annak ellenére, hogy az egész életét egy burokban tölti.

orias zsinorfereg

A kutatóknak eddig csupán egy as orias zsinorfereg talált döglött példányról készített rajz orias zsinorfereg voltak ismereteik a Kuphus polythamiáról. A hajóférgek általában jóval kisebb méretűek, és rothadó fákba szokták belefúrni magukat, hogy abból táplálkozzanak. Az óriás hajóféreg nem csupán orias zsinorfereg méretét tekintve egyedülálló, hanem azért is, mert egy baktériumot felhasználva az orias zsinorfereg és a tengeri üledékből táplálkozik.

Ennél fogva sokkal kisebb az emésztőrendszere, mint a rokonainak.

az aszcariasis megelőzése

Fontos információk