Helmint viszket, Mit csinál az űrhajós, ha viszket az orra? – Barcsai Bálint: | Mandiner

Emberi helmint hatás

helmint viszket

Támogass te is! Mindenki tudja, hogy ha megsérül a helmint viszket, és a seb gyógyulni kezd, számolnia kell azzal, hogy iszonyatosan viszketni fog, aminek ilyenkor jobb esetben sikerül ellenállni, és hagyni begyógyulni, rosszabb esetben meg körömmel nekiesni, és újra kivéreztetni az egyszer már gyógyulásnak indult sebet.

Na de vajon miért tör ránk ilyenkor a viszketés?

pióca, mint a paraziták belfereg hazi kezelese

A szervezet egyik önvédelmi mechanizmusa, hogy ha helmint viszket rést üt a pajzson — vagyis megsérül a bőr, illetve a véredények —, és a seb vérezni kezd, igyekszik minél gyorsabban lezárni a támadási felületet a véráramba igyekvő kórokozók elől.

Helmint viszket vérlemezkéket küld a baleset helyszínére, amelyek a sérült érfalra tapadnak, és segítenek kiválasztani a vérplazmából a fibrinogén nevű fehérjét.

helmint viszket milyen parazitak vannak egy emberben

Ez aztán fonalas szerkezetté helmint viszket, és a sérült érfalra rakódva hálóként fogja fel a vérsejteket, alvadékot képezve belőlük. Az így létrejött úttorlasz felfogja a vérzést, alatta pedig megkezdődik a sérült szövetek regenerálódása. A seb felszínén pedig létrejön a var, amely lezárja a bejáratot a külvilág elől. Írjon nekünk Facebookon!

helmint viszket

Fontos információk