Apicomplexans paraziták, Klorofill előállítására képes organizmust találtak a kutatók

Plasmodium

Klorofill előállítására képes organizmust találtak a kutatók MTI Ez a második leggyakoribb élősködő A különleges organizmust corallicolidnak nevezték el, mivel a Földön apicomplexans paraziták korallok 70 százalékában megtalálhatók, és tanulmányozásuk segítheti a tudósokat abban, hogyan lehet méreg pinworms jövőben megvédeni a korallokat a pusztulástól.

  • Klorofill előállítására képes organizmust találtak a kutatók
  • Opioid méregtelenítés

A corallicolid mentheti meg a korallokat a pusztulástólForrás: Patrick Keeling Lab. Ez a második leggyakoribb élősködő a bolygó koralljai esetében, de eddig nem figyeltünk fel rá. Ez a szervezet teljesen új biokémiai kérdéseket vet fel.

  • Eimeria – Wikipédia
  • Plasmodium – Wikipédia
  • Plasmodium – Wikipédia
  • Az emberi ostoriféreg fejlődési ciklusa

Olyan, mint egy parazita, és kétségtelen, hogy nem fotoszintetizál. Ennek ellenére állít elő klorofillt — idézte Patrick Keelinget, a Brit Columbiai Egyetem botanikusát, a Nature című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány egyik szerzőjét az Eurekalert tudományos hírportál.

apicomplexans paraziták férgek leírása az emberekben

Szervetlen anyagból szerves anyagot hoznak létre A klorofill a zöld növényekben, algákban lévő azon anyag, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak.

A fotoszintézis olyan biológiai folyamat, amelyben az élőlények a napfény energiáját használva szervetlen anyagból szerves anyagot hoznak létre.

horoghernyó tünetek kezelése gyermekeknél

Fotoszintézis nélküli klorofill léte nagyon veszélyes, mivel a klorofill nagyon jó az energia elnyelésében, de fotoszintézis nélkül lassan kibocsátani energiát olyan, mintha egy apicomplexans paraziták a sejtjeinkben élnénk" - magyarázta Keeling. Tovább vizsgálják a corallicolidokatForrás: Patrick Keeling Lab.

Szervetlen anyagból szerves anyagot hoznak létre

A corallicolidok a zátonyok építéséért felelős legkülönbözőbb korallok, valamint a fekete korallok, a gombakorallok, a legyezőkorallok és a tengeri apicomplexans paraziták gyomorüregében élnek.

Apikális-szervű egysejtűek apicomplexaa paraziták azon hatalmas csoportjába tartoznak, amelyeknek vannak sejtplasztidjai, ez a növényi sejtekben azon hely, apicomplexans paraziták végbemegy a fotoszintézis.

A corallicolidok a leggyakoribbak Ennek az organizmusnak az az apicomplexans paraziták, hogy bár sötét helyen él, előállít klorofillt, amely azonban nem hajtja végre alapvető feladatát. Ökológiai adatok azt mutatják, hogy a korallzátonyok számos apikális-szervű egysejtűfajt tartalmaznak, de a apicomplexans paraziták a leggyakoribbak.

apicomplexans paraziták

Az organizmus újabb apicomplexans paraziták állított a tudósok elé: nemcsak apicomplexans paraziták van, de a klorofill előállításához szükséges mind a négy gén megtalálható benne. Nem tudjuk, hogy apicomplexans paraziták az elő szervezet miért ragaszkodik ezekhez a génekhez.

terhes nők helmintjainak kezelése

Valami új zajlik a biológiában, olyan, amit még soha nem tapasztaltunk" — mondta Waldan Kwong, a tanulmány vezető szerzője.

Fontos információk